Sărbătoarea parohiei sucevene Pojorâta II

Conform unei tradiții locale, hramul Bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul” din Parohia suceveană Pojorâta II este sărbătorit solemn în duminica de după Bobotează.

Sfânta Liturghie a fost oficiată, la 13 ianuarie 2013, în prezența unui număr mare de credincioși, de Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, potrivit TRINITAS TV.

În cuvântul de învățătură rostit ÎPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a vorbit despre importanța Tainei Spovedeaniei și a Împărtășirii cu Trupul și Sângele Mântuitorului.

Biserica Sf Ioan Botezătorul se află în centrul comunei Pojorata. Piatra de temelie a lăcașului de cult a fost așezată în anul 2001. Biserica a fost ridicată în aproximativ trei ani, la ridicarea ei ajutând tineri din localitate, motiv pentru care și este numită „Biserica tinerilor”.

Centrul social, ridicat în imediata apropiere a bisericii completează activitatea filantropică și educativă a parohiei.

Având cabinet medical, bibliotecă, sală de informatică și sală de mese, Centrul vine atât în sprijinul activităților inițiate de școala din comună, cât și în ajutorul persoanelor nevoiașe.

Comentarii Facebook


Știri recente