Sărbătoarea Ortodoxiei la Chicago

Ca în fiecare an, Duminica Ortodoxiei, la 4 martie 2012, a fost sărbătorită în mod deosebit și anul acesta la Chicago. Șase ierarhi, cinzeci de preoți și diaconi și câteva sute de credincioși ortodocși din zona metropolitană Chicago s-au adunat la Biserica Ortodoxă Greacă din Oak Lawn, IL pentru slujba Vecerniei. Răspunsurile au fost date de corul Pan-Ortodox din Chicago dirijat de doamna Gordana Trbuhovich în limbile engleză, greacă, slavonă, română și arabă.

În această zi, Biserica Ortodoxă își cheamă credincioșii pentru a cinsti sfintele icoane ale Mântuitorului, Maicii Domnului și a tuturor sfinților și pentru a sărbători victoria Ortodoxiei, a dreptei învățături de credință asupra ereziilor, în general, și a ereziei iconoclaste, în special.

PS Episcop Daniel de la Episcopia Ortodoxă Ucrainiană din SUA a rostit cuvântul de învățătură despre încercările/problemele ortodocșilor în secolul al 21-lea. La sfârșitul slujbei Vecerniei, s-a citit Sinodiconul Ortodoxiei și Crezul ca și mărturisire comună a dreptei credințe. O procesiune cu sfintele icoane a încheiat această slujbă a Vecerniei săvârșită de clerul și credincioșii ortodocși din Chicago.

Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae împreună cu preoții slujitori și mai mulți credincioși ai Catedralei Sf. Împărați Constantin și Elena din Chicago au participat la acest eveniment, după cum ne informează romarch.org.

Comentarii Facebook


Știri recente