Sărbătoarea muzicii bisericești la Patriarhie

Sărbătoarea Ocrotitorului Bucureștilor este ți o sărbătoare a muzicii bisericești. În fiecare zi de hram, de miercuri, 24 octombrie, și până luni, 29 octombrie, răspunsurile liturgice la slujbele din Catedrala patriarhală și la cele oficiate pe scena de lângă aceasta vor fi date de grupuri cunoscute de psalți din țară și străinătate, precum și de corale mixte, informează TRINTAS TV.

Miercuri seara, la Privegherea în cinstea Sfântului Ierarh Nectarie, ți joi dimineața, la Sfânta Liturghie, răspunsurile vor fi date de Grupul psaltic „Potirul” al Mănăstirii Radu Vodă.

Joi seara, la Privegherea în cinstea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, răspunsurile vor fi date de Corul Facultății de Teologie „Justinian Patriarhul” din București.

Vineri, 26 octombrie, răspunsurile la Sfânta Liturghie vor fi date de Corul „Cantate Domino” al Seminarului Teologic „Nifon Mitropolitul” din Capitală.

Vineri seara, la Privegherea în cinstea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, răspunsurile liturgice vor fi date de Grupul psaltic „Tronos” al Catedralei patriarhale.

În ziua de pomenire a Ocrotitorului Bucureștilor, sâmbătă, la Sfânta Liturghie, răspunsurile vor fi date de Corala „Nicolae Lungu” a Catedralei patriarhale, iar seara, la Priveghere, de Corul „Cantate Domino”.

La Sfânta Liturghie de duminică, 28 octombrie, răspunsurile vor fi date de Grupul psaltic „Tronos” al Catedralei patriarhale ți un grup de psalți ciprioți, din Nicosia.

Seara, la Priveghere, ți luni la Sfânta Liturghie răspunsurile liturgice vor fi date de Grupul psaltic misionar „Evloghia” al Catedralei patriarhale.

Toate formațiile corale vor susține, la Sfânta Liturghie, în timpul împărtășirii preoților și credincioșilor, recitaluri de muzică bisericească.

FOTO: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…