Sărbătoarea Mitropoliei Clujului

Sărbătoarea Bunei Vestiri a fost pentru credincioșii din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului prilej de întreită sărbătoare, astăzi împlinindu-se 6 ani de la întronizarea vrednicului de pomenire Mitropolit Bartolomeu ca prim arhipăstor al acestei Mitropolii și un an de la instalarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Andrei în același scaun. Tot în această duminică, după cum ne informeayă TRINITAS TV, Catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca a primit și cel de-al doilea hram: „Buna Vestire”, pe lângă hramul principal „Adormirea Maicii Domnului”.

Sfânta Liturghie a fost oficiată în lăcașul de cult de un sobor de ierarhi din care a făcut parte și Înaltpreasfințitul Părinte Pantelimon, Mitropolit de Veria, Naussa și Kampania, care a adus spre închinarea credincioșilor clujeni, din Grecia, un fragment din cinstitul Lemn al Sfintei Cruci.

„Cred că ați ales bine această zi pentru a da un al doilea hram, cel al Bunei Vestiri, acestei preafrumoase catedrale. Înaltpreasfinția Voastră sunt deosebit de onorat, bucuros și recunoscător să fiu în mijlocul dvs. împreună cu cei ce mă însoțesc în această zi de sărbătoare a întregii ortodoxii, dar și a sfintei voastre mitropolii”, a mărturisit ÎPS Părinte Pantelimon Mitropolit de Veria, Naussa și Kambania

După Sfânta Liturghie, ierarhii, preoții și credincioșii au mers în procesiune spre Calea Turzii, acolo unde a fost așezată piatra de temelie pentru un nou Centru Misionar, care-l va avea ocrotitor pe Sfântul Apostol Andrei.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului făcând referire la cuvintele Sf. Iacob, credința fără fapte bune este moartă, a arătat că Biserica dorește să se implice în viața celorlalți ajutându-i și material.

„Este o datorie pentru noi să nu ne limităm doar la slujirea liturgică, ci să ieșim în mijlocul poporului care are multe necazuri și greutăți, de aceea dorim să ridicăm încă un centru misionar social”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

La sfintele slujbe au participat credincioși din întreaga mitropolie, dar și autorități.

Credincioșii se vor putea închina la fragmentul din Cinstitul Lemn al Sfintei Cruci, așezat pe un podium în Piața Avram Iancu, până în după amiaza zilei de luni, atunci când delegația elenă se va întoarce în Grecia.

Comentarii Facebook


Știri recente