Sărbătoarea Mănăstirii Bunești

Obștea mănăstirii Bunești din județul Brașov a primit vinerea aceasta vizita Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, care a sfințit agheasmatarul din curtea așezământului monahal și un ansamblu de icoane și o cruce amplasate pe dealul din apropiere. Ierarhul a oficiat în continuare Sfânta Liturghie, alături de un sobor de preoți și diaconi.

„Darul și ajutorul lui Dumnezeu este continuu cu noi. Atunci când avem un necaz mai mare, atunci când avem nevoie de sprijinul Lui, ne amintim când Mântuitorul a purtat Crucea pentru noi, deși nu era vinovat, a luat toate păcatele omenirii și le-a răstignit pe Cruce și așa cum a purtat Mântuitorul Crucea vom putea și noi să purtăm crucea până sus, ajungând ca la picioarele crucii să punem toate doleanțele noastre”, a mărturisit Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu.

Mănăstirea Bunești a fost construită imediat după Revoluție, într-o zonă liniștită din apropierea orașului Rupea.

Așezământul monahal nu este cercetat doar de credincioșii din zonă, ci și de pelerini din toată țara și de peste hotare. Pelerinii veniți vinerea aceasta la mănăstirea de la Bunești au avut posibilitatea să se închine la moaștele Sfântului Ierarh Andrei Șaguna aduse de la Catedrala mitropolitană din Sibiu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…