Sărbătoarea Mănăstirii Bistrița din Oltenia

Biserica Ortodoxă Română l-a pomenit ieri, 20 noiembrie, pe Sfântul Grigorie Decapolitul. Cu acest prilej, Mănăstirea Bistrița din județul Vâlcea, acolo unde se află și moaștele Cuviosului, și-a sărbătorit hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de ierarhi ai Sfântului sinod al bisericii noastre, în frunte cu Mitropolitul Olteniei, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, informează TRINITAS TV.

Din soborul de ierarhi au mai făcut parte, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul românilor ortodocși din Ungaria, și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

La sărbătoare au mai fost prezenți reprezentanți ai autorităților locale și de stat, stareți și starețe de la mănăstiri precum și peste 40 de preoți și circa 2000 de pelerini din parohiile vâlcene și din țară.

Generalizarea cultului Sfântului Grigorie Decapolitul a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1950.

Comentarii Facebook


Știri recente