Sărbătoare la Ludișor: Biserica „Sfânta Treime” a fost sfințită de IPS Laurențiu

În Duminica a doua a Postului Nașterii Domnului credincioșii Parohiei Ludișor, Protopopiatul Făgăraș 2, județul Brașov, au participat la sfințirea Bisericii „Sfânta Treime” din localitate. Slujba de târnosire a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Locașul de cult, ridicat în perioada 1865-1872, a fost renovat și înfrumusețat în ultimii ani și nu s-au găsit mărturii ale târnosirii sale de un arhiereu.

Povara bogățiilor lumești

După slujba de sfințire a urmat Sfânta Liturghie. În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Ciprian Bolocan a fost hirotonit preot pe seama Parohiei Ticușu Vechi, județul Brașov.

În cuvântul de învățătură ierarhul a vorbit despre rânduiala târnosirii unei biserici și a explicat Evanghelia duminicii în care a fost prezentat dialogul Mântuitorului Iisus Hristos cu dregătorul bogat.

Noi suntem obligați să respectăm rânduielile, poruncile pe care ni le-a transmis Mântuitorul Hristos și vedem că acest tânăr din Evanghelie n-a putut atinge dorința pe care el și-a exprimat-o de a se desăvârși, n-a putut urma cele trei  etape: vinderea averii, împărțirea banilor către săraci și urmarea lui Hristos. Cu alte cuvinte trebuia să se elibereze de povara pe care nu o putea duce dacă voia să fie desăvârșit. Și se spune în Evanghelie că a plecat dregătorul mâhnit pentru că era bogat. De aceea Mântuitorul ne trage atenția că foarte greu vor intra în Împărăția Cerurilor cei ce sunt împovărați de bogățiile lor, a subliniat Mitropolitul Ardealului.

La finalul slujbei, preotul paroh a fost hirotesit iconom, iar Adunarea și Consiliul parohiale, precum și Primăria comunei Voila au primit acte de cinstire.

În continuare a avut loc sfințirea Centrului parohial „Arsenie Boca” amenajat în vechea școală confesională din apropierea bisericii, renovate recent. Aici sunt adăpostite obiecte de patrimoniu din parohie și au loc activități și cateheze cu tinerii din comunitate.

02

 

Comentarii Facebook


Știri recente