Sărbătoarea “Izvorul Tămăduirii” cinstită de credincioșii bănățeni la Mănăstirea Românești

De sărbătoarea Izvorul Tămăduirii, Mănăstirea Românești din cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei și-a sărbătorit cel de-al doilea hram. La orele dimineții, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a fost întâmpinat de soborul slujitor la intrarea în sfânta mănăstire Izvorul Miron, de oficialități locale, de stareța mănăstirii, monahia Harisa Cruceanu, alături de care s-a aflat și obștea de maici a așezământului monahal, precum și de un număr mare de credincioși veniți din toate părțile Făgetului și Lugojului.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită în paraclisul de vară al mănăstirii de către Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului alături de un sobor de preoți și diaconi alcătuit din clerici de la Centrul eparhial, protopopi, monahi și preoți de la parohiile învecinate. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul bizantin al Facultății de Teologie din Timișoara, condus de diac. dr. Ion-Alexandru Ardereanu.

La finalul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Banatului a adresat celor prezenți un cuvânt duhovnicesc în care a prezentat învățăturile din Pericopa Evanghelică a sărbătorii. Apoi, a fost oficiată slujba Aghiasmei mici, ce a avut loc la bazinul cu apă semi-termală din incinta mănăstirii.

Cu acest prilej au fost binecuvântați toți credincioșii prezenți, care s-au bucurat de apa sfințită, plină de harul lui Dumnezeu, cinstindu-o astfel pe Maica Domnului.

Comentarii Facebook


Știri recente