Sărbătoarea Învierii Domnului la Catedrala Episcopală din Zalău

Slujba Învierii Domnului a fost săvârșită de către Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului în Catedrala Episcopală ‘Înălțarea Domnului’ din Municipiul Zalău, informează episcopiasalajului.ro.

După ce, prin îndemnul ‘Veniți de luați Lumină!’, a împărțit celor prezenți Sfânta Lumină adusă de la Mormântul Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Preasfinția Sa a coborât în curtea Catedralei unde înconjurat de o mare de oameni a săvârșit Utrenia Învierii Domnului. Pentru credincioșii prezenți Catedrala a pus la dispoziție, prin jertfelnicia unei familii de credincioși, nu mai puțin de 10 500 pahare cu paști.

Dimineața, slujitorii Catedralei și credincioșii l-au întâmpinat din nou pe Preasfințitul Părinte Petroniu și a fost săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, răspunsurile la strană fiind date de corul ‘Lumină Lină’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…