Sărbătoarea Învierii Domnului la Beirut

In perioada 13-17 aprilie Pr. Gheorghe Costea, preotul comunitatii din Siria si Liban, a mers la Beirut spre a oferi asistenta religioasa credinciosilor romani din cele doua tari. Din pacate, din cauza situatiei tensionate din Siria parintele nu a putut ajunge si la Damasc spre a oferi lumina pascala si credinciosilor romani din Siria.

Vineri de Prohodul Domnului slujba a fost oficiat impreuna cu Pr. Iustinos Dib, parohul Bisericii Sf. Gheorghe din cadrul spitalului Grec-Ortodox Sf. Gheorghe, din cartierul Ashrafiye. La slujba au participat si 10 credinciosi romani.

Slujba de Inviere a fost oficiata la Biserica Sf. Ecaterina din cadrul aceluiasi spital (Spitalul Grec-Ortodox Sf. Gheorghe) din cartierul Ashrafiye. La slujba au participat aproximativ 60-70 de persoane, printre care si 5 credinciosi din Siria.

De asemenea au participat la Sf. Liturghie de Invierea Domnului si Excelenta Sa, dl. Daniel N. Tanase, Ambasadorul Romaniei la Beirut, precum si dl. Dr. Melhem Saber, presedintele Asociatiei Romania-Levant (Asociatia romanilor din Liban).

La sfarsitul slujbei fiecare credincios prezent a primit o iconita si o Pastorala de Pasti, oferite prin grija Preafericitului Parinte Patriarh Daniel, si au ciocnit un ou salutandu-se cu obisnuitul salut pascal: Hristos a inviat! – Adevarat a inviat!

De asemenea, pentru copii prezenti s-a oferit cate un ou de ciocolata si o jucarie.

Comentarii Facebook


Știri recente