Sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci la Slatina

Duminică, 14 septembrie, la praznicul „Înălțării Sfintei Cruci”, Preasfințitul Episcop Sebastian al Slatinei și Romanaților a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală din Slatina, hirotonind diacon pe tânărul teolog Gabriel-Augustin Tătaru.

În cuvântul de învățătură,potrivit episcopiaslatinei.ro Preasfinția Sa a evocat momentul aflării Sfintei Cruci de către Sfinții Împărați Constantin și Elena, arătând importanța deosebită a acesteia în iconomia mântuirii: „Sfânta Cruce este obiectul pe care s-a răstignit Domnul Hristos și prin care noi suntem apărați de toți vrăjmașii văzuți și nevăzuți, dăruită nouă ca «armă asupra diavolului», precum arată cântarea liturgică.

Cu credință în puterea Sfintei Cruci, noi ne însemnăm piepturile și căpătăm curaj și nădejde în Dumnezeu la vreme grea, de boală, de suferință și de încercări. În această zi în specială, dar și în toate celelalte zile din an când cinstim dumnezeiescul și mântuitorul semn, să avem mai multă credință în Dumnezeu, însemnându-ne cu Sfânta Cruce, fie purtându-o la gât și sărutându-o”.

Comentarii Facebook


Știri recente