Sărbătoarea comunității Zervești din Protopopiatul Caransebeș

Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, s-a aflat duminică, 3 februarie 2013, în mijlocul credincioșilor din Parohia Zervești, Protopopiatul Caransebeș. Cu acest prilej, ierarhul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

La slujbă au participat autorități locale, precum și un număr impresionant de credincioși din localitate și împrejurimi, foarte mulți dintre aceștia împărtășindu-se cu Sfintele Taine. Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de slujitori ai Catedralei episcopale „Învierea Domnului” din Caransebeș.

„Dacă la data de 12 martie 2010 am venit în mijlocul dumneavoastră, la o slujbă de seară, se cuvenea să revenim aici la Zervești la o Sfântă și Dumnezeiască Liturghie săvârșită în această biserică ocrotită de Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Așa a binevoit Dumnezeu ca astăzi, 3 februarie 2013, în duminica a XXXII-a după Rusalii, zi închinată vameșului Zaheu, Dreptului Simeon și Proorociței Ana, să săvârșim aici Sfânta Liturghie și să ne rugăm împreună pentru ctitorii și binefăcătorii acestei biserici, pentru preotul și credincioșii acestei parohii și pentru toți cei care cercetează acest sfânt lăcaș, așezat în centrul comunității. Este o biserică ce ne întâmpină întotdeauna, atunci când din cetatea Caransebeșului urcăm spre muntele sfânt al Banatului pentru a ne închina Crucii celei de viață făcătoare. Este, dacă vreți, un prim popas în drumul Crucii pe care îl facem urcând pe Muntele Mic, pentru ca acolo să aducem Jerfta cea fără de sânge și împreună să ne rugăm la Sfânta Liturghie, pomenindu-i pe toți ctitorii monumentului de pe Muntele Mic și rugându-ne pentru toți eroii și martirii neamului nostru românesc, care s-au jertfit pentru libertatea, unitatea și demnitatea noastră”, a precizat Preasfințitul Lucian în cuvântul său.

Comentarii Facebook


Știri recente