Sărbătoarea comunității ortodoxe române din Turcia

Potrivit tradiţiei consacrate, în ziua de 26 iulie, creştinii ortodocşi români şi fraţii lor întru credinţă din Istanbul s-au întrunit în centrul metropolei de pe Bosfor, pentru a sărbători memoria Sfintei Mc. Paraschevi – tămăduitoarea de boli oculare, în locașul care îi poartă numele, Biserica ”Sf. Mc. Paraschevi – Pikridion”.

După cum a precizat Pr. paroh Sergiu Marcel Vlad, acest moment a fost încununat de prezenţa Preasfințitului Dionysios de Synnada care a oficiat Sfânta Liturghie începând cu orele 10:00, la Biserica ”Sf. Mc Paraschevi – Pikridion” în prezența a peste 100 de persoane. De asemenea, la eveniment au mai fost prezenți Excelenţa Sa, Domnul Consul Șarpe Tiberiu, reprezentant al Consulatului General al României în Istanbul și membri ai echipei Institutului Cultural Român din Istanbul. La slujba Sfintei Liturghii au participat atât credincioşi din cadrul comunităţii române din Istanbul, cât şi fraţi întru credinţă care aparţin altor comunităţi creştin-ortodoxe din Istanbul. Slujba Sfintei Liturghii a fost mixtă, săvârşindu-se în limba greacă şi în limba română, deopotrivă.

După Sfânta Liturghie, în trapeza Comunităţii Ortodoxe Române, cei prezenți s-au putut bucura de o agapă cu produse tradiționale românești.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…