Sărbătoarea Catedralei patriarhale

Hramul istoric al Catedralei patriarhale va fi marcat, ca în fiecare an, și prin slujbele speciale care se vor oficia atât în lăcașul de cult, cât și în altarul de vară de pe Dealul Patriarhiei. Credincioșii sunt așteptați la sfintele slujbe, încă din ajunul sărbătorii.

„În seara zilei de 20 mai În Catedrala Patriarhală va fi săvârșită Privegherea în cinstea Sfinților Împărați Constantin și Elena. Slujba va cuprinde și cântări în cinstea Sfinților Martiri Brâncoveni. Slujba Privegherii va cuprinde rânduiala Vecerniei, a Litiei și Utrenia. În dimineața zilei de 21 mai de la ora 09:00 Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va săvârși slujba Sfintei Liturghii. Pelerinii se vor putea închina la moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena, ale Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu și ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou între orele 07:00-15:00 urmând ca după pelerinajul istoric cu moaștele Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu ce se va organiza În București racla cu moaștele sale să fie așezate la Biserica Sfântul Gheorghe Nou unde în seara zilei de 21 mai se va face și slujbă de Priveghere în cinstea Sfântului Martir Voievod Constantin Brâncoveanu”, a precizat pentru TRINITAS TV Arhim. Teofil Anăstăsoae, mare eclesiarh al Catedralei patriarhale.

Toate slujbele oficiate în această perioadă la Catedrala patriarhală vor fi transmise în direct de TRINITAS TV și Radio TRINITAS.

Comentarii Facebook


Știri recente