Sărbătoarea Bunei Vestiri la Bolintin

La 25 martie 2015, Mănăstirea „Buna Vestire” din Bolintin şi-a sărbătorit hramul, ocazie cu care numeroşii credincioşi prezenţi la acest eveniment au avut bucuria duhovnicească de a se închina la fragmente din moaştele Sf. Ier. Nectarie, păstrate în biserica mănăstirii și la fragmente din moaştele Sf. Ioan Rusul, aduse de la Mănăstirea cu același nume din localitatea Slobozia de Giurgiu.

Cu acest prilej, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârşită de Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi, în altarul de vară al mănăstirii.

În cuvântul de învăţătură rostit numeroşilor credincioşi prezenţi, potrivit episcopiagiurgiului.ro, Preasfinţia Sa a vorbit despre frumuseţea extraordinară a momentului în care Sfânta Fecioară Maria a primit Vestea cea mare a întrupării Domnului, adusă de îngerul Gavriil. De asemenea, Chiriarhul a vorbit şi despre cinstirea deosebită pe care Maica Domnului o are în Biserica Ortodoxă, ea fiind văzută ca Eva cea nouă. Dacă Adam este restaurat în Hristos, iar moartea adusă de păcat este transformată de El în nemurire, tot aşa Fecioara Maria devine chipul restaurat al Evei, căci neascultărea strămoaşei noastre este îndreptată prin ascultarea smerită a Maicii Domnului. Ea devine, astfel, primul om ce primeşte sfinţenia în chip nemijlocit de la Mântuitorul Hristos şi de aceea i se cuvin numiri speciale, cum ar fi: „preasfântă”, „preacinstită”, şi „mai înaltă decât cerurile”, a încheiat Preasfinţia Sa.

La final, Preasfinția Sa i-a oferit Părintelui Protos. Mina Străinu un baston de stareț, iar Părintelui Palea Nicolae, președintele Consistoriului eparhial i-a oferit Albumul ,,Mănăstirea Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus” şi medalia omagială ,,Părintele Arsenia Boca”. Totodată, Părintelui Emanuel Stuparu, vicar administrativ al eparhiei, Preasfinția Sa i-a dăruit Albumul ,,Civilizația epocii brâncovenești” și medalia ,,300 de ani de la martiriul Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu cu fiii”.

La final, credincioşii prezenţi au primit din partea ierarhului nostru iconiţe cu praznicul Bunei Vestiri şi au luat parte la agapa frăţească oferită de obştea monahală cu prilejul hramului mănăstirii.

Comentarii Facebook


Știri recente