Sărbătoarea Botezului Domnului la Tomis

Peste 15.000 de credincioși au participat de Bobotează pe malul mării la Slujba de sfințire a apei, oficiată de către IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, precizează Biroul de comunicare al eparhiei, citat de Ziarul Lumina. Încă de dimineață, oamenii s-au adunat la Catedrala arhiepiscopală, unde ierarhul locului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie. De aici s-a plecat în procesiune spre faleza din fața Cazinoului. Nu mai puțin de șapte care cu butoaie de lemn au însoțit procesiunea, pentru ca apoi ele să străbată principalele artere ale Constanței.

De asemenea, Arhiepiscopia Tomisului a pregătit, cu acest prilej, peste 100.000 de sticle cu Agheasma Mare, care au fost dăruite credincioșilor. Conform obiceiului, IPS Teodosie a aruncat în apele Mării Negre trei cruci ce au fost recuperate de către tineri curajoși care au înfruntat temperatura scăzută a apei. În cuvântul de învățătură rostit la finalul slujbei, ierarhul Tomisului le-a reamintit credincioșilor importanța sărbătorii Botezului Domnului.

„Boboteaza a încununat Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos cu multe daruri binecuvântate. În apa care se sfințește a intrat Mântuitorul și a umplut-o de darurile cerești. Această sărbătoare trimite asupra noastră razele Duhului Sfânt și Duhul Sfânt este cel care ne îmbrățișează și ne mângâie”, a subliniat Înalt Preasfințitul Teodosie.

Comentarii Facebook


Știri recente