Sărbătoarea Botezului Domnului cinstită la Curtea de Argeş

În ziua sărbătorii Botezului Domnului (miercuri, 6 ianuarie 2016) Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească în Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Curtea de Argeș, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, informează site-ul oficial al Eparhiei.

“Deschis este astăzi cerul și din nou Duhul Sfânt se pogoară deasupra apelor și Dumnezeu Îl mărturisește pe Fiul Său. Dacă ar fi deschiși ochii noștri sufletești și dacă urechile noastre ar putea să audă glăsuirile îngerești, am vedea pe Fiul lui Dumnezeu stând printre noi și am auzi glasul lui Dumnezeu vestind dumnezeirea Mântuitorului lumii. Să ne rugăm neîncetat și să mulțumim permanent Sfintei Treimi pentru darul vieții și să orânduim viața noastră după Legea lui Hristos”, a spus Înaltpreasfinţia Sa în cuvântul de învăţătură.

Apoi, slujba de sfinţire a apei a fost oficiată de Chiriarhul Eparhiei în baldachinul din fața Catedralei Arhiepiscopale. La final credincioşii prezenţi au fost binecuvântaţi cu Agheasmă Mare.

***

Botezul lui Hristos în apa Iordanului săvârşit de Sfântul Proroc Ioan Botezătorul, Înaintemergătorul Domnului, se mai numește șiTeofaniesauEpifanie, adică Arătarea Fiului lui Dumnezeu. La vârsta de 30 de ani, Mântuitorul Iisus Hristos primeşte botezul de la Ioan şi este arătat de Dumnezeu Tatăl ca fiind Fiul Său cel iubit.

Comentarii Facebook


Știri recente