Sărbătoarea Bobotezei la Cluj-Napoca

La Cluj Napoca, peste 10 mii de credincioși au ales să participe la slujba de la Catedrala mitropolitană. Liturghia Sfântului Vasile cel Mare a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului. La final, chiriarhul a acordat distincția „Crucea Transilvană” credincioșilor care s-au îngrijit de îmbutelierea apei sfințite, informează TRINITAS TV.

Slujba Aghesmei Mari a fost oficiată pe scena amplasată în fața Catedralei, în prezența credincioșilor, dar și a oficialităților locale și județene.

„Peste tot sărbătoarea Bobotezei a fost frumoasă și înălțătoare. Noi însă făcând misiunea Domnului Hristos la Cluj credem ca aici a fost foarte frumoasă. Miile de oameni care au participat și la Liturghie și apoi mai mulți în Piața Avraam Iancu la sfințirea apei în duh de profundă rugăciune și-au înălțat gândul către Dumnezeu”, a spus ÎPS Părinte Andrei.

Pentru acest an Mitropolia Clujului a pregătit 15.000 de recipiente cu apă sfințită.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…