Sărbătoarea Bobotezei la Arad

În ajunul Botezului Domnului, Înalt Preasfințitul Timotei a oficiat

slujba Aghesmei celei Mari la Mănăstirea „Sfântul Simion Stâlpnicul” din

municipiul Arad, înconjurat de soborul ieromonahilor și diaconilor

mănăstirii. În seara zilei, Înalt Preasfinția Sa a participat la slujba

Vecerniei cu Litie în biserica Parohiei Arad – Centru, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

În ziua de Bobotează, Înalt Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie și Sfințirea cea mare a apei la Catedrala arhiepiscopală „Sfânta Treime” din municipiul Arad. La timpul cuvenit, Înalt Preasfinția Sa a rostit un bogat cuvânt de învățătură sub titlul „Glasul Domnului”, explicând în lumina citirilor Apostolului și Evangheliei praznicului (Tit 2, Matei 3) conținutul unor imne ale slujbei Aghesmei celei Mari, în sensul primirii de către credincioși a darurilor Sfântului Duh, revărsate peste întreaga făptură prin botezul Mântuitorului sau arătarea Sa în lume, Cuvântul lui Dumnezeu, Fiul Însuși, întărit prin glasul Părintelui Său și adeverit prin sălășluirea Sfântului Duh, prin care toate s-au făcut. A fost reamintit cuvântul profetului (Isaia 11), trăit acum spre împărtășirea din ceea ce este dumnezeiesc, prin epifania sau arătarea Sfintei Treimi, în numele căreia se săvârșește și Botezul mântuitor, iar cei botezați trebuie să aibă răspunsul cuvenit la chemarea glasului Domnului.

Credincioșii au participat cu multă evlavie, într-o ordine desăvârșită, la sfințirea apei și au dus la casele lor apa sfințită pentru a împărtăși tuturor bucuria acestui mare praznic. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de către corul Catedralei arhiepiscopale, sub conducerea diac. Laviniu Morariu.

În ziua prăznuirii „Soborului Sfântului Ioan Botezătorul”, chiriarhul a luat parte la Sfânta Liturghie în biserica Parohiei Arad – Centru, catedrala veche din Arad.

Comentarii Facebook


Știri recente