Sărbătoarea Arhiepiscopiei Râmnicului

În Arhiepiscopia Râmnicului la 14 noiembrie 2013 este mare sărbătoare, căci eparhia râmniceană serbează 510 ani de atestare documentară, patru ani de la înălțarea la rangul de Arhiepiscopie a Episcopiei Râmnicului și a Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim la demnitatea de Arhiepiscop, aniversarea împlinirii a 99 de ani de viață a Înaltpreasfințitului Părinte Gherasim, precum și împlinirea a patru ani de slujire arhierească a Preasfințitului Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Manifestările religioase prilejuite de sărbătoarea Arhiepiscopiei Râmnicului au început în Catedrala Arhiepiscopală cu săvârșirea Sfintei Liturghii Arhierești, oficiată de Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Gherasim, potrivit arhiram.ro.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de către grupul de psalți ai Catedralei Arhiepiscopale „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea.

La finalul Sfintei Liturghii, în prezența chiriarhului sărbătorit, a fost oficiat un Te Deum de mulțumire. La eveniment au participat membrii Permanenței Eparhiale și angajații Centrului Eparhial, reprezentanți ai autorităților de stat locale și centrale, invitați, preoți și credincioși.

În continuare Corala „Sfântul Calinic de la Cernica” a Protopopiatului Râmnicu Vâlcea a oferit auditoriului un miniconcert de cântări religioase dedicat momentului festiv.

La final, într-un cadru festiv a avut loc lansarea cărții „Arhiepiscopia Râmnicului – cronică„, volum apărut la Editura „Rotipo”, în anul 2013, sub semnătura Părintelui Nicolae Moga.

La eveniment au luat parte oficialități de stat, locale și centrale, personalități ale lumii culturale vâlcene, monahi și monahii, invitați, preoți și credincioși din eparhie și din țară.

Comentarii Facebook


Știri recente