Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului la Patriarhie | Program

În ziua de 15 august Biserica Ortodoxă cinsteşte Adormirea Maicii Domnului, una dintre cele mai importante sărbători creştine.

La Catedrala Patriarhală, slujbele se vor desfăşura după următorul program:

Sâmbătă, 14 august

16:00 – Slujba Privegherii;

Se continuă cu Slujba Prohodului Maicii Domnului, oficiată de PS Timotei Prahoveanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, la altarul exterior al Catedralei Patriarhale.

Duminică, 15 august

09:00 – Sfânta Liturghie la altarul exterior al Catedralei Patriarhale, oficiată de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul.


Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului încununează sărbătorile dedicate Sfintei Fecioare Maria. Este precedată de o perioadă de post de două săptămâni, cu începere la 1 august.

Postul Adormirii Maicii Domnului este stabilit de Biserică pentru reamintirea virtuților Sfintei Fecioare Maria și a postului cu care ea însăși s-a pregătit, după tradiție, pentru trecerea la cele veșnice.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Comentarii Facebook


Știri recente

Începe Triodul. Treptele spre Postul Mare

Duminică, 5 februarie, creștinii ortodocși intră în perioada liturgică prepascală care se numește „Triod”. Este o perioadă caracterizată printr-un puternic caracter de pocăință și de pregătire duhovnicească pentru Praznicul Învierii Domnului. Etimologic, cuvântul triod provine…