Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, hramul Mănăstirii Putna

În ziua de 15 august 2016, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, Mănăstirea Putna, ctitorie a Sfântului Voievod Ştefan cel Mare, îşi serbează hramul. La Putna, vin de hramul mănăstirii mulţi bucovineni, dar şi pelerini din toată ţara. Mii şi mii de oameni. Este sărbătoarea tuturor, fără excepţie, un moment plin de lumină trăit de întreagă suflare, care se adună în această vatră monahală de tradiţie pentru credinţa, spiritualitatea, istoria şi cultura românească.

Duminică va fi oficiată slujba Privegherii, iar luni, 15 august, Sfânta Liturghie, a declarat pentru Radio TRINITAS spus părintele stareț Melchisedec Velnic:

Evenimentele vor continua în după-amiaza zilei de luni și în ziua de marți, cu slujbe dedicate ctitorilor mănăstirii Putna:

***

Mănăstirea Putna este una din cele mai cunoscute ctitorii ștefaniene. Ridicarea ei a început pe 10 iulie 1466 și s-a terminat în 1469, fiind sfințită pe 3 septembrie, în același an. Chiliile, Casa Domnească, Turnul Tezaurului și celelalte clădiri auxiliare au fost ridicate mai tarziu, ansamblul monahal fiind definitivat în 1481. În 1966, la recomandarea UNESCO, împlinirea a 500 de ani de la întemeierea mănăstirii a fost celebrată pe plan mondial.

Liturghie Arhierească la Mănăstirea Putna – Basilica.ro – Agenția de presă a Patriarhiei Române

Comentarii Facebook


Știri recente