Liturghie Arhierească la Mănăstirea Putna

Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului, una din cele mai frumoase sarbatori inchinate Sfintei Fecioare Maria, a facut ca la Manastirea Putna sa se adune astazi mii de credinciosi veniti din intreaga tara si din strainatate.

Ca in fiecare an, ei si-au dorit sa fie alaturi de intreaga obste de calugari a ctitoriei stefaniene care isi sarbatoreste in aceasta zi hramul istoric.

Sarbatoarea propriu-zisa a debutat in ajun cu slujba privegherii la praznicul Adormirii Maicii Domnului, savarsita de IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, inconjurat de un mare sobor de preoti si diaconi, după cum ne-a menționat Doina Ciobanu.

Ea a continuat astazi cu Acatistul Maicii Domnului si Slujba Sf Maslu dimpreuna cu slujba Aghiazmei, oficiate de soborul preotesc.

Fiecare moment religios s-a desfasurat in mijlocul credinciosilor veniti inca din ajun ca sa fie prezenti la intreg ritualul religios al sfintei sarbatori.

Sfanta Liturghie a fost oficiata in altarul de vara al manastirii, impodobit sarbatoreste cu flori, cetina si icoana hramului.

La slujba a asistat si premierul Victor Ponta, inconjurat de oficialitatile judetene si locale ale Sucevei.

Raspunsurile la strana au fost date si de multimea credinciosilor care a completat in surdina corul Sfintei Manastiri.

Prin marea de credinciosi care au umplut pana la refuz curtea si aleile manastirii, sarbatoarea de hram a Putnei a fost -ca intotdeauna- sarbatoarea Bucovinei si a romanilor de pretutindeni.

Comentarii Facebook


Știri recente