Sărbătoare și aniversare la Parohia românească Sfântul Ioan Botezătorul din Sydney, Australia

În duminica dupa Botezul Domnului, 13 ianuarie 2013, romanii ortodocsi din Sydney (N.S.W.) au cinstit pe Sfantul Prooroc Ioan Botezatorul. S-a facut o traditie ca in duminica dupa Botezul Mantuitorului nostru Iisus Hristos, la Parohia romaneasca „Sfantul Ioan Botezatorul” din Sydney sa se praznuiasca hramul parohiei, prilej cu care a fost sarbatorita si aniversarea a zece ani de la infiintare, după cum ne informează Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Australiei și Noii Zeelande.

Preasfintitul Parinte Mihail, Episcopul romanilor ortodocsi din Australia si Noua Zeelanda a slujit Sfanta Liturghie inconjurat de preotul si diaconul parohiei cat si de preotii din parohiile romanesti din Sydney si Newcastle la care au participat un numar mare de credinciosi din Sydney, reprezentanti ai Consiliului local si Consulul general la Sydney, Domnul Floricel Mocanu.

In cuvantul de invatatura, ierarhul a subliniat viata si activitatea Sfantului Ioan Botezatorul care a facut legatura intre Vechiul si Noul Testament, aratandu-l lumii pe Domnul Iisus Hristos ca Mesia cel asteptat de poporul lui Israel.

Consiliul Parohial si Comitetul de Doamne a pregatit agapa traditionala la care au participat toti cei prezenti. Cu acest prilej Consiliul Parohial a acordat Diplome de Excelenta tuturor celor care au sprijinit parohia in acest timp si Diplome de Ctitor pentru cei care au contribuit la infiintarea acestei parohii ortodoxe romanesti in orasul Sydney.

In anul 2008, la indemnul Preasfintitului Parinte Mihail, Adunarea Generala a hotarat sa caute o proprietate pentru parohie in care sa se construiasca biserica si un centru pastoral. Cu staruinta Preotului Vasile Prundus, parohul comunitatii si ajutat de bunii credinciosi, a identificat si cu binecuvantarea arhiereasca, cu sprijinul membrilor parohiei si cu donatiile romanilor din Sydney dar si cu un imprumut de la banca, a cumparat o proprietate in suburbia Blacktown, N.S.W. unde a amenajat o capela pentru oficierea slujbelor. In prezent se fac demersuri in vederea obtinerii aprobarilor de la consiliul local pentru construirea unul Centru pastoral si a unei biserici.

Comentarii Facebook


Știri recente