Sărbătoare la Mănăstirea Timișeni

La praznicul Întâmpinării Domnului, Mânăstirea Timișeni, de la marginea localității Șag, jud. Timiș, a primit vizita Preasfințitului Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, informează mitropolia-banatului.ro

Cu acest prilej, Preasfinția Sa a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica nouă a mănăstirii cu hramul ” Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul”, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, format din arhim. Simeon Stana, exarhul mănăstirilor din cuprinsul eparhiei, protos. Mihail Duma și pr. Nicolae Fiț, slujitorii mănăstirii, precum și arhid. Cristian Constantin, consilier la Centrul eparhial.

Alături de obștea mănăstirii, condusă de stavrofora Casiana Șimon, la slujbă au participat numeroși credincioși, atât din Timișoara, precum și din localitățile învecinate.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de arhim. Simeon Stana, care a subliniat importanța praznicului Întâmpinării Domnului, dar și înțelesurile duhovnicești ale acestuia. Astfel, Prea Cuvioșia Sa a arătat că sensul ducerii la templu a fiecărui întâi născut de parte bărbătească la 40 de zile de la naștere, după Legea Vechiului Testament, era acela al închinării, al consacrării sale lui Dumnezeu. Acest lucru este evidențiat în Legea cea Nouă prin Taina Sfântului Botez, în cadrul căreia pruncul este închinat lui Dumnezeu, este încreștinat și primește pecetea Harului Sfântului Duh ca semn al sfințirii sale în Dumnezeu.

În finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Paisie Lugojanul a oficiat o slujbă de binecuvântare a prinoaselor aduse de credincioși în cinstea marelui praznic. După slujbă, Ierarhul a adresat obștii mănăstirii și tuturor celor prezenți binecuvântarea și dragostea părintească a Înalt Preasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, precum și îndemnul de a urma Sfântului și Dreptului Simeon în dragostea și nădejdea cea către Dumnezeu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica îşi va aduce contribuţia la proiectul european: Pr. Sorin Şelaru despre „Conferința privind viitorul Europei”

În contextul programului „Conferința privind viitorul Europei”, Pr. Sorin Şelaru, directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Europene, a declarat că „Biserica Ortodoxă este pregătită să fie prezentă la toate nivelurile, deschisă dialogului, pentru…