Sărbătoare în Țara Lăpușului

Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului” din Țara Lăpușului-Maramureș, și-a serbat în această zi hramul, potrivit TRINITAS TV. Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, la altarul de vară al așezământului monahal.

Prima mănăstire din acest loc a fost ridicată în anul 1315 și a dăinuit până în anul 1762, când a fost incendiată. În anul 1994, așezământul a fost însă reînființat.

„Suntem la cea mai importantă mănăstire de maici din Țara Lăpușului care astăzi și-a serbat hramul mic. Am avut bucuria să participe un număr impresionant de credincioși, stareți, starețe și mulți părinți din localitățile din împrejurimi care au venit în procesiune împreună cu credincioșii din parohiile lor”, a spus Preasfințitul Iustin Sigheteanul.

Tot în Duminica Sfinților Români, Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul a pus piatra de temelie a unei noi Biserici în localitatea Poiana Botizii, ce va purta hramul „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”.

Poiana Botizii, așezată într-o zonă pitorească, face parte din comuna Băiuț, ocupațiile de bază ale locuitorilor fiind creșterea animalelor și exploatarea lemnului.

Comentarii Facebook


Știri recente