Sărbătoare în Parohia Șura Mare II

Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Șura Mare, județul Sibiu, a sărbătorit un an de la punerea pietrei de temelie pentru biserica parohiei, informează „Ziarul Lumina”. La inițiativa parohului Florin Ioan Datcu și a credincioșilor, Grupul feminin „Sfânta Muceniță Anastasia” din cadrul Facultății de Teologie „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, coordonat de drd. Adrian Dobreanu, a fost invitat să dea răspunsurile la slujba Sfintei Liturghii. „După un an de la punerea pietrei de temelie pentru noul lăcaș de cult de către Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, se observă o schimbare în cadrul parohiei noastre și anume că dragostea și efortul credincioșilor s-a concretizat prin terminarea fundației”, a precizat pr. Florin Ioan Datcu.

Grupul feminin „Sfânta Muceniță Anastasia” a fost înființat în toamna anului 2012, la inițiativa decanului Facultății de Teologie din Sibiu, pr. prof. dr. Aurel Pavel, și a drd. Adrian Dobreanu, pentru a promova cultura muzicală psaltică și pentru a continua cultivarea tradiției muzicale bisericești a profesorului Dimitrie Cunțan. Grupul activează în cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, desfășurând o bogată activitate misionar-muzicală, culturală și filantropică.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…