Sărbătoare în Parohia Sfinții Trei Ierarhi din Oradea

În Duminica a XXXII-a după Rusalii, Preasfințitul Sofronie, Episcopul Oradiei, s-a aflat în Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” din Oradea, unde a săvârșit Sfânta Liturghie. Cu acest prilej au fost sărbătoriți hramul parohiei, precum și ocrotitorii Facultății de Teologie Ortodoxă „Episcop Dr. Vasile Coman” din Oradea, cadrele didactice ale facultății fiind oaspeții parohiei, după cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul „Sfântul Maxim Mărturisitorul” al facultății, dirijat de pr. conf. univ. dr. Mihai Brie. Pr. conf. univ. dr. Miron Erdei a rostit o omilie despre lucrarea deosebită a Sfinților Trei Ierarhi, iar pr. prof. univ. dr. Dumitru Megheșan, decanul facultății, a evidențiat, între altele, prodigioasa activitate teologică și pastoral-misionară a Facultății de Teologie orădene.

La finalul Sfintei Liturghii, PS Sofronie a adresat credincioșilor îndemnul la smerenie, o virtute care i-a călăuzit în cursul vieții lor și pe Sfinții Trei Ierarhi. Apoi, PS Sofronie a premiat câștigătorii etapei eparhiale a Concursului național „Părintele Dumitru Stăniloae – 110 ani de la naștere și 20 de ani de la trecerea la cele veșnice”. Cei doi câștigători, elevul Alexandru Carțiș și studentul Raul Bodea, au primit din partea ierarhului premiul special „Părintele Dumitru Stăniloae”, cărți și reviste de teologie.

La praznicul Întâmpinării Domnului, PS Sofronie, înconjurat de clerul de la catedrală, a săvârșit Sfânta Liturghie în paraclisul de iarnă „Sfinții Ierarhi Nicolae, Spiridon și Nectarie” de la demisolul noii Catedrale episcopale. După Sfânta Liturghie, ierarhul și soborul slujitor au săvârșit slujba Parastasului pentru pomenirea dr. Elena Delițoiu din Arad, verișoara primară a Preasfinției Sale, trecută la cele veșnice în 19 decembrie 2012, și a robului lui Dumnezeu Ștefan, bunicul din partea tatălui, de la a cărui mutare la cele veșnice s-au împlinit 32 de ani, dimpreună cu toți cei adormiți din neamul lor.

Comentarii Facebook


Știri recente