Sărbătoare în parohia ortodoxă Bociu

Credincioșii din parohia ortodoxă Bociu au sărbătorit duminică, 28 iulie 2013, împlinirea unui an de la construcția bisericii din localitate. Evenimentul a fost marcat de comunitatea parohială prin prezența PS Episcop Vasile Someșanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, care a săvârșit aici Sfânta Liturghie. Slujba a fost oficiată de la ora 10:00 pe esplanada din fața bisericii, de un numeros sobor de preoți și diaconi, din care a făcut parte protopopul de Huedin, pr. Ciprian Taloș.

În cadrul cuvântului de învățătură Preasfințitul Episcop Vasile a vorbit despre Mântuitorul Iisus Hristos, doctorul trupurilor și al sufletelor. Preasfințitul Vasile i-a îndemnat apoi pe cei prezenți la slujbă să asculte și să împlinească Cuvântul lui Dumnezeu și să sporească mărturia lor pentru Hristos. După Sfânta Liturghie a fost oficiată o slujbă de pomenire a ctitorilor acestui locaș de rugăciune, după cum aflăm de la Radio Renașterea.

Parohia din Bociu a fost relativ recent înființată, mai exact pe 15 august 2010. Ea a fost o filie a parohiei Buteni și are momentan statutul de parohie misionară. Biserica din sat cu hramul „SF. Prooroc Ilie Tesviteanul” a fost construită în mai puțin de un an, după ce vechea biserică a fost retrocedată cultului greco-catolic. Piatra de temelie a fost pusă pe 17 iunie 2011, iar pe 29 iunie 2012 biserica a fost sfințită de ÎPS Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. Biserica de lemn realizată în stilul celor nord transilvănene a fost ridicată cu ajutorul fiilor satului și cu sprijinul Arhiepiscopiei Clujului, după cum am aflat de la părintele paroh Horea Șaitiș.

Comentarii Facebook


Știri recente