Sărbătoare în localitatea tulceană Niculițel

Un alt locaș de cult care s-a aflat, sâmbăta aceasta, 2 mai 2015, în sărbătore este istorica Biserică închinată Sfântului Ierarh Atanasie cel Mare din localitatea tulceană Niculițel. Sfânta Liturghie de hram a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, după cum aflăm de la TRINITAS TV. Ierarhul a ținut un cuvânt de învățătură și a săvârșit, așa cum este în tradiția bisericii noastre, o slujbă de pomenire pentru slujitorii, ctitorii și binevăcătorii sfântului locaș trecuți la cele veșnice. La sărbătoarea hramului au luat parte și numeroși copii care s-au împărtăşit cu Sfintele Taine.

Biserica „Sfântul Atanasie” din Niculițel este singura din Episcopia Tulcii care are acest hram. Locașul de cult are o istorie îndepărtată și importantă. Este unicul edificiu religios din nordul Dobrogei care a rezistat vicisitudinilor timpului și dominației otomane.

Biserica „Sfântul Atanasie” din Niculițel datează din a doua jumatate a secolului al Xlll-lea, fiind inclusă în lista monumentelor de arhitecturădin anul 1974.

Comentarii Facebook


Știri recente