Sărbătoare în ctitoria familiei Inculeț din Bârnova

Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Parohia Bârnova, Protopopiatul Iași 2, și-a serbat ieri hramul. În ajunul sărbătorii, un sobor de preoți a oficiat slujba Vecerniei unită cu Litia, informează „Ziarul Lumina”.

Ziua martiriului Sfântului Ioan Botezătorul a fost marcată în mod deosebit de enoriașii Parohiei Bârnova din Protopopiatul Iași 2, județul Iași. Programul manifestărilor dedicate acestei sărbători a început miercuri, 27 august 2014, când a avut loc o procesiune. Aceasta a pornit de la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” spre Biserica „Sfântul Toma” din cimitirul comunei Bârnova. Pe parcursul acestui pelerinaj, inițiat de părintele paroh Adrian Albet, s-a citit Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul și s-au rostit ectenii. În ajunul sărbătorii Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul, credincioșii și-au îndreptat din nou pașii spre sfânta biserică pentru a participa la slujba Vecerniei unită cu Litia. Predica de la finalul slujbei a fost rostită de pr. Paul Rusu, cadru didactic la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare” din Iași. „Prin prezența noastră la acest ceas de rugăciune, aducem mulțumire lui Dumnezeu. Întâi de toate, Dumnezeu ne-a dat sănătate și înțelepciune ca să știm pe ce cărare să mergem. Cărarea pe care a mers Sfântul Ioan Botezătorul este cea a pocăinței, a suferinței, a răbdării și a încrederii. Am conturat prin aceste cuvinte un portret al creștinului. Această cărare trebuie pășită cu multă încredere în Dumnezeu, așa cum a făcut Sfântul Ioan Botezătorul. Sfântul Ioan L-a mărturisit pe Dumnezeu prin cuvânt și faptă”, a spus pr. Paul Rusu. Părintele paroh Adrian Albet a mulțumit preoților și credincioșilor pentru prezență, remarcând că hramul locașului de închinăciune apropie „în mod special” comunitatea de biserică. La final, cei prezenți au fost miruiți și au primit litie, iar la ieșirea din sfântul locaș au fost pregătite pachete cu alimente și câte un pahar cu vin.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…