Sărbătoare duhovnicească la Suceava

Credinciosii Parohiei Adormirea Maicii Domnului din cartierul sucevean Itcanii- Vechi au participat ieri seară, la 24 septembrie 2013, în impresionant la slujba de la biserica lor. IPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, a sfintit un nou iconostas pentru icoana de patrimoniu a Maicii Domnului.

„Lucrarea de sfințire este o lucrare permanentă, este o lucrare de curățire a sufletelor noastre, a simțămintelor noastre, a minților noastre care se acoperă de ceva care întunecă înfățișarea lor, adică de păcat, păcatul este o întunecare a minții noastre, a sufletului nostru, este o stare de stricăciune”, a mărturisit ÎPS Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, potrivit TRINITAS TV.

Raspunsurile la strana au fost date de Grupul psaltic Macarie Ieromonahul.

Biserica dainuieste din 1350, fiind legata istoric de descalecatul lui Dragos Vodă care a poruncit inaltarea unei biserici de lemn. Constructia a rezistat pana in 1637 cand monahiile Nazaria si Anghelina au ridicat biserica de zid care se vede si astazi. Locasul are doua hramuri: Adormirea Maicii Domnului si Intrarea Maicii Domnului in biserica.

Comentarii Facebook


Știri recente