Sărbătoare duhovnicească la Sihăstria Putnei

Prilej de sărbătoare a fost duminica aceasta pentru obștea Mănăstirii Sihăstria Putnei. Sfânta Liturghie a fost oficiată în biserica cu hramul „Buna Vestire” de Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, informează TRINITAS TV.

„Mântuitorul dă vindecare acestui orb din Ierihon. Vezi! i-a spus Mântuitorul Iisus Hristos și a văzut. Deci, a dobândit vederea ochilor trupului. Avem și ochii sufletului, conștiința care face parte din chipul lui Dumnezeu. Conștiința este acea putere sădită de Dumnezeu în noi care face parte din chipul lui Dumnezeu cu ajutorul căreia vedem și înțelegem toate cele din jurul nostru așa cum sunt ele”, a spus ÎPS Părinte Pimen.

Întrucât numărul credincioșilor care vin la mănăstire pentru a participa la sfintele slujbe este tot mai mare, aici s-a mai ridicat o biserică mai spațioasă, având hramul Izvorul Tămăduirii. Paraclisul amenajat la subsol este închinat Sfântului Serafim de Sarov.

Mănăstirea Sihăstria Putnei este situată la 4 km de Mănăstirea Putna. Prima atestare documentară datează din 1466, în timpul domniei Sfântului Voievod Ștefan cel Mare.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…