Sărbătoare arhierească la biserica Mavrodolu din municipiul Pitești

La 10 februarie 2014 biserica Mavrodolu din municipiul Pitești și-a sărbătorit ocrotitorul , pe Sf. Mucenic Haralambie, după cum ne-a precizat Pr. Necula Ciprian. La eveniment au participat peste 500 de credincioși, Sfânta Liturghie fiind oficiată de Chiriarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Cu această ocazie Înaltpreasfinția sa a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură, amintind de prețuirea deosebită pe care credincioșii o au față de Sfântul Mc. Haralambie.

După oficierea Sfintei Liturghii, a fost săvârșită slujba parastasului pentru tatăl și fratele Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, care au purtat numele Sf. Mc. Haralambie.

Biserica Mavrodolu din municipiul Pitești este monument istoric, fiind ridicată la începutul sec al XIX-lea.

A fost construită inițial din lemn în 1752 de Ene Cupetul. În 1815 Ioan Mavrodolu începe construcția bisericii de zid, lucrare terminată în 1818, când a fost sfințită de Iosif, cel dintâi Episcop al Argeșului.

Biserica are hramurile Adormirea Maicii Domnului (15 august), Sfântul Ierarh Spiridon (12 decembrie) și Sfântul Ierarh Haralambie (10 februarie).

Comentarii Facebook


Știri recente