Sărbătoare a recunoștinței în Parohia arădeană Vărșand

Cu binecuvântarea IPS Timotei al Aradului, la Sărbătoarea Sfintei Treimi din acest an, 5 iunie 2017, PS Siluan al Ungariei a săvârșit Sfânta Liturghie și a luat parte la un eveniment ce a avut loc în Parohia Vărșand din Arhiepiscopia Aradului. Localitatea Vărșand situată în apropierea graniței cu Ungaria și a orașului Giula.

Se împlinește un deceniu de când la Sărbătoarea Sfintei Treimi sunt cinstiți fiii satului din această localitate și este săvârșită slujbă de pomenire pentru toți vrednicii lor înaintași care au slujit Biserica strămoșească și Parohia Vărșand.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Parohiei Curtici, potrivit Biroului de presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria.

Îndată după Sfânta Liturghie a urmat îndătinatul Parastas pentru preoți, cântăreți, epitropi, consilieri, primari și alți vrednici înaintași ai locuitorilor din Vărșand, trecuți la cele veșnice și care și-au desfășurat activitatea în interesul și folosul consătenilor lor.

Tot în biserica parohială și în același context aniversar, a avut loc și lansarea cărții Parohia Ortodoxă Română Vărșand, Județul Arad. Monografie istorică, aparținând Domnului inginer Emil Radu, originar din Vărșand.

La final, Părintele Paroh Dragoș Dumitru Milan a adus mulțumiri Ierarhului și celorlalți clerici, celor care l-au ajutat în organizare și tuturor participanților și a oferit mai multe Diplome de Onoare unor personalități pentru slujire îndelungată, cu credință și cu dragoste duhovnicească pentru biserica satului Vărșand.

Toți cei prezenți au fost invitați și la o agapă frățească.

Biserica din Vărșand a fost construită în anul 1836 și este închinată Adormirii Maicii Domnului, iar satul numără astăzi în jur de 1.000 locuitori.

Comentarii Facebook


Știri recente