“Săptămâna pentru viață” în municipiul Zalău

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, în perioada 15-21 martie 2015, în Municipiul Zalău a fost organizată “Săptămâna pentru viaţă”, o săptămână în care în toate bisericile din oraş a fost reafirmată învăţătura Bisericii cu privire la demnitatea şi valoarea fiinţei umane încă din momentul concepţiei şi implicit faptul că avortul, indiferent de justificările aduse de societatea actuală, rămâne o crimă.

În cadrul acestei săptămâni, marţi, 19 martie, la Catedrala Episcopală “Înălţarea Domnului” din Zalău a fost susţinută conferinţa cu tema “ Viaţa – dar şi binecuvântare” de către Preacucernicul Părinte Claudiu Nechita, consilierul social al Episcopiei Sălajului.

„Sâmbătă, 21 martie, ca un demers comun al credincioşilor creştini de toate confesiunile din Zalău, medici şi alte persoane publice, Instituţia Prefectului Judeţului Sălaj şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sălaj, au fost mobilizate aproape 800 de persoane care, sub sloganul ”Fiecare viaţă este un dar de la Dumnezeu”, au participat la un marş de promovare a vieţii desfăşurat pe traseul Sala Sporturilor –Piaţa Prefecturii, începând cu orele 11:00” ne-a transmis Pr. Claudiu Nechita .

Prin organizarea acestui eveniment, Municipiul Zalău s-a alăturat celor peste 60 de oraşe din ţară şi Republica Moldova în care, oameni de diferite clase sociale, etnii sau convingeri religioase, tineri, adulţi, vârstnici sau copii, s-au unit pentru a fi împreună vocea celor nenăscuţi care ne cer să ne reamintim mereu că ”Fiecare viaţă este un dar de la Dumnezeu!”

Comentarii Facebook


Știri recente