Săptămâna Misiunii în Roma. Date din neuroștiință în lumina experiențelor duhovnicești ale Filocaliei

În contextul celei de-a doua ediții a „Săptămânii Misiunii”, Pr. Sorin Mihalache a susținut sâmbătă la parohia „Nașterea Maicii Domnului” – Roma II, conferința cu titlul „Ești ceea ce trăiești – date recente din neuroștiință în lumina experiențelor duhovnicești ale Filocaliei”.

În cadrul prelegerii, Pr. Mihalache a atras atenția asupra felului de a trăi al oamenilor, informează Episcopia Italiei.

„Trebuie să fim atenți la felul nostru de a trăi. Societatea nu ne mai permite să stăm singuri cu noi înșine și cu Dumnezeu și din acest motiv este greu să trăim ca oameni ai credinței”.

Un mod de a crește în virtute și a încerca să cunoaștem oamenii și creația, și implicit pe Dumnezeu, a spus preotul, este analiza interioară.

„Să ne analizăm pe noi, pentru că, fără analiză interioară, nu există progres iar persoana care ne poate ajuta să facem asta este duhovnicul nostru”, a îndemnat părintele.

„Nu este nimic mai măreț decât momentul în care inițiem un proces de cercetare a sinelui. Ar trebui să ne dorim să căutăm un sens al vieții noastre, găsirea sensului având implicații asupra sănătății noastre”.

„Persoanele curioase, dornice de cunoaștere sunt mai lucide față de restul, afirmație la baza căreia stau studiile neuroștiințifice care au dovedit că dorința de a cunoaște are un efect puternic asupra rețelelor cerebrale”.

În continuarea expunerii, părintele a spus că studiile filocalice și medicale spun că cine își caută sensul își prelungește viața.

„Avem nevoie de un sens care să ne treacă dincolo de moarte, iar sensul care poate să fie mai tare ca moartea este Viața, adică Iisus Hristos”.

Săptămâna Misiunii este un proiect amplu organizat de Departamentul de Misiune al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Vezi și Arhid. Sorin Mihalache le-a vorbit credincioșilor din Como despre furie şi revenirea la starea de calm

Foto credit: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente