Arhid. Sorin Mihalache le-a vorbit credincioșilor din Como despre furie şi revenirea la starea de calm

Arhid. Sorin Mihalache a susținut la începutul lunii noiembrie un atelier de lucru în care le-a explicat membrilor comunității parohiale „Sfântul Grigorie Palama” din Como – Italia cum să-și gestioneze furia și să revină la starea de calm.

Pentru a renunţa la impulsivitate, clericul le-a recomandat credincioşilor să discute această problemă cu prietenii, membrii familiei, în scaunul spovedaniei şi să-şi ceară iertare pentru episoadele de agresivitate celor cărora le-au greşit.

„Schimbând modul de a gândi, de a acționa și de a simți, încep să fiu mai supărat pe mine însumi și mai puțin pe cei ce mă înconjoară”.

„Cu toții trebuie să avem clar în minte: că altă metodă de a schimba oamenii, în afara dragostei, nu este. Iubirea și angajarea într- un „război” pe termen îndelungat”, a spus Arhid. Sorin Mihalache.

El a mai subliniat că pentru a obţine starea de calm este necesar să se ţină cont şi de tonul vocii şi ritmul cu care vorbim. Acestea ne calmează atât pe noi, cât şi pe ceilalţi.

În cadrul atelierului, Arhid. Sorin Mihalache a evidenţiat rolul rugăciunii în reducerea şi eliminarea impulsivităţii, informează Episcopia Italiei.

„Starea de rugăciune ne ajută la instaurarea unui ritm respiratoriu mai lent: cu aproximativ 2000 de respirații mai puține pe zi. Cuvintele Mântuitorului Învățați de la Mine că sunt blând și smerit cu inima ar trebui să le avem bine întipărite în minte și în suflete”.

„Reușesc să mă schimb doar dacă încep să lucrez și asupra adâncimilor – experiențele neconștientizate ale corpului: cum conduc, cum mănânc, cum merg, cum vorbesc etc. Dispozițiile noastre negative  pot strica totul, însă rugăciunea multă reușește să le schimbe”.

Arhid. Sorin Mihalache este cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iaşi.

Foto credit: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente