Săptămâna Mare | Denia celor 12 Evanghelii la Catedrala mitropolitană din Timișoara

IPS Ioan - DEnie 12 evanghelii 2017

În toate Bisericile Ortodoxe a fost oficiată joia aceasta slujba Deniei din Sfânta și Marea Vineri, numită și Denia celor 12 Evanghelii.

La Catedrala mitropolitană din Timișoara, sute de timișoreni au participat la slujba Sfintelor și Mântuitoarelor Pătimiri. Denia a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, informează Răzvan Fibișan, Biroul de presă al Arhiepiscopiei Timișoarei.

La finalul deniei, Ierarhul a rostit un cuvânt de învățătură, în care a reliefat contextul Pătimirilor Mântuitorului, în ziua de Joi din Săptămâna Patimilor. În cadrul expunerii, Înaltpreasfinția Sa a vorbit și sensul chenozei Fiului lui Dumnezeu, ca expresie a bunătății și a dragostei Sale nețărmuite pentru făptura umană.

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Mesajul Patriarhului la Festivalul „Blândul Păstor”: Priceasna este deopotrivă rugăciune și cântare în cuvinte simple

Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la cea de-a noua ediţie a Festivalului de pricesne „Blândul Păstor”, organizat de Parohia Apărătorii Patriei II – „Sfântul Ierarh Ambrozie”, Protopopiatul Sector IV Capitală, la Muzeul…