Săptămâna duhovnicească la Craiova

La Catedrala „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” și la paraclisele mitropolitane din municipiul Craiova, slujbele religioase din prima săptămână a Postului Sfintelor Paști (numită și „Săptămâna duhovnicească”), debutează în fiecare dimineață cu slujba Utreniei, urmată de Ceasurile 1, 3, 6, 9 și Obednița, după cum ne-a precizat Diacon Gheorghe Cioiu. De luni până joi inclusiv, începând cu ora 17.00, se săvârșește în cadrul Pavecerniței Mari, Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul. De asemenea, miercuri și vineri, după slujbele religioase de dimineață, se săvârșește Liturghia Darurilor mai înainte sfințite. Sâmbătă dimineață va fi săvârșită Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur și slujba de pomenirea pentru cei adormiți, iar în prima duminică a Sfântului și Marelui Post va fi oficiată Liturghia Sfântului Vasile cel Mare, care se săvârșește doar de 10 ori în cursul anului bisericesc.

După cum ne-a informat protos. Vladimir Dărângă, Mare Eclesiarh al Catedralei mitropolitane din Craiova, vineri, 7 martie, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, va săvârși Liturghia Darurilor mai înainte sfințite la Catedrala „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie”, iar duminică, 9 martie (Duminica Ortodoxiei), va săvârși Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare tot în acest sfânt locaș, alături de un sobor de preoți și diaconi

Programul liturgic special este săvârșit în această săptămână și la Paraclisul Seminarului Teologic „Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova. Slujbele religioase vor culmina sâmbătă, 8 martie cu Sfânta Liturghie arhierească ce va fi săvârșită de IPS Părinte Mitropolit Irineu, împreună cu părinții profesori. Ca în fiecare an la începutul perioadei Postului Mare, în cadrul Sfintei Liturghii, elevii seminariști vor primi Taina Sfintei Împărtășanii.

Comentarii Facebook


Știri recente