Săptămână de seri duhovnicești la începutul Triodului în Episcopia Caransebeșului

În parohia Vârciorova din Episcopia Caransebeșului a debutat luni săptămâna de seri duhovnicești prilejuită de începutul perioadei Triodului.

Astfel în fiecare seară, preoții din comunitățile parohiale învecinate sunt invitați pentru ca împreună cu credincioșii să se poată ruga, medita și întări în credință.

La începutul acestei săptămâni, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a oficiat slujba Vecerniei în cadrul parohiei Vârciorova, informează site-ul eparhial.

La manifestare au participat autorități locale, copii și tineri îmbrăcați în port popular și numeroși credincioși.

Ierarhul i-a îndemnat pe credincioși să mediteze în această perioadă pregătitoare Postului Mare: „Suntem chemați la pocăință, smerenie, dragoste, ascultare și la fapte bune. Trebuie să ne înarmăm duhovnicește ca să plecăm pe drumul Golgotei, spre Crucea lui Hristos și spre Învierea Lui, care a fost, este și va rămâne învierea noastră. Putem câștiga Raiul dacă Îl ascultăm pe Mântuitorul Hristos care dorește să ne spună și nouă așa cum i-a spus și tâlharului de pe Golgota: «Astăzi vei fi cu Mine în Rai»”.

La finalul slujbei, Preasfinția Sa a oferit celor care au contribuit la renovarea interioară a lăcașului de cult Diploma de excelență „Episcop Iosif Traian Badescu”.

La rândul său, primarul comunității i-a conferit Preasfințitului Părinte Lucian „Titlul de cetățean de onoare al Comunei Bolvașnița”.

Sursă foto: Episcopia Caransebeșului

Comentarii Facebook


Știri recente