Săptămâna de Rugăciune pentru unitatea creștinilor la Tulcea

În Episcopia Tulcii s-au desfășurat în zilele de 21 și 22 ianuarie a.c. întâlniri ecumenice în cadrul Săptămânii de Rugăciune pentru Unitatea creștinilor, informează Biroul de Presă al Episcopiei Tulcii.

Luni 21 ianuarie a.c. la orele serii în Catedrala episcopală „Sfântul Nicolae” din Tulcea a fost săvârșită slujba Vecerniei de către un sobor de preoți și diaconi având în frunte pe P.S. Sa Visarion Episcopul Tulcii.

La sfârșitul slujbei la care au asistat credincioși ortodocși și romano – catolici, s-a dat citire Mesajului adresat cu acest prilej de către Prea Fericitul Părinte Daniel Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, după care Monseniorul Ieronim Iacob vicar al Bisericii Romano – Catolice pentru Dobrogea a rostit un cuvânt de învățătură legat de călătoria creștinului cu Hristos pe drumul mântuirii.

În a doua zi în biserica romano – catolică „Sfântul Arhanghel Mihail” din Tulcea , s-a oficiat un serviciu divin de către P.C. pr. Marcel Lungeanu la care au asistat preoți și credincioși ortodocși.

P.S. Sa Visarion Episcopul Tulcii a rostit apoi un cuvânt duhovnicesc axat pe datoria creștinului de a mulțumi pururea lui Dumnezeu pentru darurile revărsate asupra întregii lumi.

Comentarii Facebook


Știri recente