Saptamana de rugaciune pentru unitatea crestinilor, la Sibiu

Clerici și credincioși din confesiunile creștine istorice ale Sibiului se vor întâlni timp de o săptămână la bisericile reprezentative pentru orașul din centrul țării. Slujbele și rugăciunile de la aceste momente vor fi însoțite de cuvântări și meditații asupra unei teme duhovnicești.

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștină din acest an a debutat azi, 18 ianuarie, în toate Bisericile creștine din întreaga lume. Până pe 25 ianuarie, creștinii de diferite confesiuni se vor aduna în diferite lăcașuri de cult pentru a se ruga împreună și pentru a cere ca binecuvântarea lui Dumnezeu să pogoare peste întreaga creație. De fiecare, la aceste adunări creștine, pe lângă rugăciunile și slujbele oficiate, se va medita și asupra unei teme alese de mai dinainte. Anul acesta, tema de meditație va fi „Cu ce mă voi înfățișa înaintea Domnului?”, inspirată din textul biblic de la proorocul Miheia, capitolul VI, versetele 6-8.

La Sibiu, potrivit mitropolia-ardealului.ro, programul acestei săptămâni de rugăciune pentru unitate a debutat ieri, 17 ianuarie, la Biserica Evanghelică „Johanniskirche”, unde se va oficia o slujbă religioasă la care vor participa reprezentanții tuturor confesiunilor creștine din cetatea transilvană. În a doua zi, rugăciunile vor continua la Biserica Reformată Calvinistă din oraș, pentru ca luni, 21 ianuarie, Catedrala mitropolitană ortodoxă din Sibiu să-i adune pe creștini. Aici, de la orele 18.00, se va ofica slujba Vecerniei, în prezența Înalt Preasfințitului Laurențiu, Mitropolitul Ardealului și a delegaților din celelalte confesiuni. Miercuri, 23 ianuarie, programul de rugăciune va continua la Biserica Romano-Catolică din centrul vechi al orașului, pentru ca vineri, 25 ianuarie, săptămâna să se încheie la Biserica „Ursulinelor” de rit greco-catolic.

Program și în parohii

Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștină adună la Sibiu în fiecare an sute de credincioși, de diferite confesiuni, doritori să se roage împreună în bisericile principale din oraș. „Credincioșii din Sibiu sunt așteptați ca de fiecare dată la rugăciunea comună din această săptămână deosebită de la începutul anului, în care arătăm lumii că ne dorim și căutăm unitate între comunitățile noastre creștine”, ne-a spus decanul Facultății de Teologie „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu și slujitor la Catedrala mitropolitană, părintele Aurel Pavel.

Rugăciuni comune vor avea loc și în alte biserici ortodoxe din Arhiepiscopia Sibiului. Astfel, toate cele 11 protopopiate au primit de la centrul eparhial îndemnul de a transmite preoților de la parohii să se implice în programul din această săptămână de rugăciune, acolo unde comunitățile respective organizează astfel de adunări, ne-a spus consilierul cultural de la Arhiepiscopia Sibiului, pr. Savu Popa.

Comentarii Facebook


Știri recente