Săptămâna canonului la Catedrala Episcopală din Caransebeș

În prima săptămână a Postului Mare, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, se află în mijlocul credincioșilor de la Catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”, informează episcopiacaransebesului.ro

După rânduiala liturgică a acestei săptămâni, Întâistătătorul Eparhiei Caransebeșului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, oficiază Slujba Pavecerniței Mari în cadrul căreia se citește și Canonul Sfântului Andrei Criteanul. În prima săptămână a Postului Paștilor, potrivit tradiției Bisericii, Canonul Sfântului Andrei Criteanul se citește pe fragmente în zilele de luni, marți, miercuri și joi, în cadrul Slujbei Pavecerniței Mari, la ora 16.00, iar la Denia de miercuri seara, din săptămâna a V-a a Postului Mare, se citește în întregime.

La orele serii (22.00), într-o atmosferă de evlavie și pocăință, Preasfințitul Părinte Lucian, înconjurat de slujitori ai Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” din Caransebeș, oficiază Slujba Miezonopticii și a Utreniei. Răspunsurile liturgice la sfintele slujbe sunt date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

Vineri, la orele 16.00, Ierarhul va oficia Liturghia Darurilor mai înainte sfințite, iar sâmbătă dimineața, la ora 9.00, Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur și slujba parastasului. În Duminica Ortodoxiei, va oficia Liturghia Sfântului Vasile cel Mare. De asemenea în această duminică, înainte de Sfânta Liturghie, va avea loc o procesiune de la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș către Catedrala „Învierea Domnului”, procesiune la care vor participa elevi seminariști și tineri din întreaga eparhie. Pentru a cuprinde duhul sărbătorii, aceștia vor purta în mâini icoane și cruci.

Comentarii Facebook


Știri recente