Săptămâna Apelor: Implică-te în acțiunile de curățare a râurilor

Administrația Națională „Apele Române” invită în „Săptămâna Apelor”, cuprinsă în perioada 14 – 22 martie, la o serie de acțiuni de curățare a râurilor din România, organizate în cadrul programului „Cu apele curate”.

Perioada în care acțiunile de ecologizare vor avea loc coincide Zilei Internaționale a Râurilor respectiv Zilei Mondiale a Apei.

Activitățile vor fi organizate în parteneriat cu Asociația „Mai mult verde”, cu sprijinul angajaților Administrațiilor Bazinelor de Apă (Apele Române Prut-Bârlad, Apele Române Siret, Apele Române Buzău-Ialomița, Apele Române Argeș-Vedea, Apele Române Jiu, Apele Române Olt), al autorităților locale și al voluntarilor.

Acțiunile vor consta în activități de ecologizare, educare și conștientizare, ce se vor desfășura în zonele grav afectate de poluarea apelor cu plastic.

„Lupta noastră continuă și după ce Săptămâna Apelor se încheie”, au transmis reprezentanții programului „Cu apele curate” pe pagina oficială de Facebook.

Te poți implica în activitățile organizate accesând site-ul oficial al programului „Cu apele curate”.

În medie, râurile din România poartă către mare aproximativ 4,2 tone de plastic în fiecare zi. Aceste acțiuni de ecologizare au rolul de responsabilizare și informare a cetățenilor cu privire la impactul pe care îl are poluarea asupra mediului înconjurător.

Foto credit: Cu apele curate / Facebook

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente