Șantierul Catedralei Mântuirii Neamului

Pe șantierul Catedralei Mântuirii Neamului activitatea se desfășoară în condiții optime. În prezent se efectuează lucrări între cotele +27 şi +36, după cum aflăm de la TRINITAS TV.

„Constructorul lucrează în continuare cu circa 250 – 280 de oameni şi cu cele 20 de cadre de supraveghere şi conducere a lucrărilor. Între cotele 18 şi 27 se lucrează în zona altarului, peretele exterior. S-a executat armătura flexibilă şi acum se fac sudurile la această armătură. La casele de scară 5 şi 6 se realizează ultimele armături flexibile după care se vine cu pereţii de zidărie şi cu turnarea betonului din spate. La cota 27 se pregăteşte turnarea plăcii din zona de pe partea de sud, de la pronaos. Peste cota 27 se lucrează în zonele 1 şi 2, în partea de vest a Catedralei, la intrarea în Catedrală. În continuare se lucrează la casa de scară numărul trei, care este pe nordul Catedralei, se montează armătura flexibilă şi armătura rigidă”, a declarat pentru TRINITAS TV Ing. Dan Dumitrescu, diriginte de șantier.

Detalii despre etapele construirii lăcașului de cult, despre arhitectură dar și despre simbolistică puteți afla consultând situl catedralaneamului.ro. Tot de pe această platformă online aflați și cum puteți contribui la edificarea Catedralei Mântuirii Neamului. De asemenea, un afiș informativ există în toate locașurile ortodoxe românești.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente