Sănătate pentru sate: Peste 100 de copii dintr-un sat sibian au beneficiat de consult stomatologic gratuit

Prin programul „Sănătate pentru sate” organizat în Arhiepiscopia Sibiului, peste 100 de copii din satul Cașolț au beneficiat de consult stomatologic gratuit şi de profilaxie dentară.

Serviciile medicale au fost oferite de medicul dentist Natalia Giuşcă în cadrul unei acţiuni desfăşurate cu sprijinul Serviciului Ambulanţier şi al Cabinetului Stomatologic de la Asociaţia Filantropia Ortodoxă Sibiu.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Sibiului au mers la Școala Gimnazială din Cașolț, pentru a oferi cu ajutorul medicului Natalia Giuşcă, consult stomatologic elevilor de aici și pentru a le vorbi copiilor despre importanța igienei orale”.

„În urma consultației, copiii care au nevoie de tratament stomatologic vor fi  programați și vor beneficia gratuit de serviciile cabinetului stomatologic al asociaţiei Filantropia al Arhiepiscopiei Sibiului”, a declarat Marius Talmațchi, inspector eparhial în Departamentul Social-filantropic al  Arhiepiscopia Sibiului.

Programul „Sănătate pentru sate” se desfăşoară la nivelul Arhiepiscopiei Sibiului începând cu anul 2015, după ce a fost iniţiat şi implementat de Patriarhia Română prin încheierea unui parteneriat cu Ministerul Sănătăţii.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…