Sâmbătă va fi inaugurat Centrul Cultural Românesc „Sf. Antim Ivireanul” din Parla

În Parla, Spania, va fi inaugurat sâmbătă, 22 septembrie 2018, un Centru Cultural Românesc ocrotit de Sfântul Antim Ivireanul, informează Ziarul de Vâlcea.

Evenimentul va avea loc în prezența autorităților publice locale și centrale, a reprezentanților  Corpului diplomatic și consular al României pe teritoriul Spaniei și a unei delegații a Bibliotecii Județene „Antim Ivireanul” Vâlcea.

Centrul cultural este un proiect desfăşurat de Parohia Ortodoxă Română „Sf. Mc. Anastasia Romana” din Parla în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Antim Ivireanul” Vâlcea, fiind finanţat de  Ministerul pentru Românii de Pretutindeni prin programul „Centenarul 2018”.

Cu prilejul inaugurării vor avea loc momente cultural-artistice susținute de Corul Arhiepiscopiei Râmnicului și vernisajul unei expoziții de artă tradițională românească.

Proiectul urmărește sprijinirea românilor din Spania în procesul integrării în comunitatea gazdă și facilitarea accesului acestora la valorile și cultura românească.

De asemenea, îi sprijină pe cei care doresc să se întoarcă în România, oferindu-le informații despre specificul, legislația și uzanțele românești.

Totodată, centrul va contribui la cultivarea limbii române pentru copiii și tinerii care s-au născut sau trăiesc de mult timp în Spania, încurajând exprimarea culturală și spirituală a românilor.

Centrul Cultural Românesc “Sf. Antim Ivireanul” din Parla va pune la dispoziția locuitorilor români din regiunea Madrid o bibliotecă având un fond de cel puțin 3000 de cărți și documente periodice în limba română, o expoziție de obiecte tradiționale românești și echipamentele necesare comunicării la distanță.

Foto credit: Centrul Cultural Sf. Antim

Comentarii Facebook


Știri recente