A fost constituită ANB pentru următorii 4 ani. Sfânta Liturghie în deschiderea lucrărilor (VIDEO)

Ședința de constituire a Adunării Naționale Bisericești (ANB) a început sâmbătă de la ora 10:00 la Palatul Patriarhiei. Înainte de începerea lucrărilor, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală.

Au participat membri ai ANB și ierarhi ai Bisericii noastre. După Sfânta Liturghie a urmat o slujbă de Te Deum.


Lucrările ANB au fost prezidate de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

După alegere și validarea mandatelor pentru perioada 2018-2022, membrii ANB s-au întrunit în ședință pentru a alege Comisiile de lucru permanente și membrii Consiliului Național Bisericesc.

La finalul ședinței, Patriarhul României a citit Apelul Adunării Naţionale Bisericeşti pentru participarea la referendum în 6-7 octombrie 2018: „Să spunem DA familiei binecuvântate de Dumnezeu!”

ANB

Adunarea Națională Bisericească este organismul central deliberativ al Bisericii Ortodoxe Române pentru problemele administrative, sociale, culturale, economice si patrimoniale. ANB este alcătuită din câte trei reprezentanți ai fiecarei eparhii, un cleric și doi mireni, delegați de Adunările Eparhiale, pe termen de patru ani. Ei pot fi delegați pentru cel mult două mandate.

Hotărârile Adunării Naționale Bisericești devin executorii după ratificarea lor de către Sfântul Sinod.

Consiliul Național Bisericesc (CNB) este organism central executiv al Sfântului Sinod și al Adunării Naționale Bisericești. Este format din 12 membri ai ANB, câte un cleric si câte un mirean reprezentând fiecare Mitropolie din țară.

Președintele ANB și CNB este Patriarhul României.

Foto credit: Raluca Ene / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente