Sâmbăta Floriilor în Parohia Scânteia. La procesiune a participat Chiriarhul Aradului

IPS Timotei în Parohia Scânteia - Arad (1)

Arhiepiscopul Aradului a participat sâmbăta aceasta la procesiunea de Florii organizată în Parohia Scânteia – Domeniul Lupaş, Protopopiatul Arad. Pelerinajul a ajuns la a treia ediţie, informează protos. Iustin Popovici, Consilier Mass Media al Eparhiei.

Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a fost întâmpinat, la intrarea pe Domeniul Lupaş, de un sobor de preoţi din parohiile învecinate, alături de care s-au aflat credincioşi îmbrăcaţi în costume populare. Apoi, s-a pornit în pelerinaj către biserica din localitate.

Ierarhul a oficiat Slujba Vecerniei în lăcaşul de cult al parohiei, în cadrul căreia au fost rostite ectenii speciale pentru tinerii şi pelerinii prezenţi la  procesiune. Corul de copii al parohiei, condus de prof. Marius Lăscoiu și Andrei Moț, a oferit răspunsurile liturgice.

În omilia sa, Chiriarhul a vorbit despre tradiţia procesiunii din Florii şi semnificaţia ei duhovnicească.

După Vecernie, în faţa bisericii, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a rostit rugăciunea de binecuvântare a ramurilor de salcie care au fost împărţite credincioşilor. După aceasta, toţi cei prezenţi au luat parte la piesa de teatru ,,Fericirea după gratii” în regia şi după un scenariu de Giorgiana Elena Popan. Piesa a fost pusă în scenă de trupa ,,Pur și simplu“ a parohiei Scânteia.

Actul teatral, dedicat anului omagial al apărătorilor Ortodoxiei în vremea regimului comunist, a fost urmat de un ,,recital” de toacă al tinerilor din Micherechi şi Bătania, Ungaria, şi de un repertoriu de pricesne susţinut de corul ,,Sfântul Siluan Athonitul” al parohiei cu acelaşi hram din Scânteia.

Comentarii Facebook


Știri recente